#ŠPORTVKONJICAH

Kegljaški klub Konjice

Stari trg 41;
3210 Slovenske Konjice

e-pošta: kegljaski.klub.konjice@gmail.com

Tradicija kegljanja v Slovenskih Konjicah je precej dolga. Prvi zametki so bili na Goliču pri gostilni Beli medved že pred prvo svetovno vojno. To je bilo eno prvih kegljišč na Štajerskem, bilo je eno stezno z lesenimi kroglami.
Po prvi svetovni vojni so v Konjicah začela delovati še ostala kegljišča pri gostilnah Zorman, Filipič, Suter in Narodni dom.
Po drugi svetovni vojni se je ta šport začel močno razvijati tudi v tekmovalni obliki. Čutila se je potreba po modernem kegljišču s štirimi stezami in avtomatskim postavljanjem kegljev. Novembra leta 1975 se je zbral ustanovni zbor v tedanji sejni dvorani Konusa na Mestnem trgu 7. Glavni pobudnik ustanovitve kegljaškega kluba je bilo podjetje Konus.
V ligaško tekmovanje se je vstopilo z moško in žensko ekipo. Sčasoma se je tekmovalni duh precej razširil, tako da so imela številna podjetja svoje sindikalne ekipe in tekmovanja.
Razna tekmovanja, ki so se vrstila v kasnejših letih, so prinesla številne lepe uspehe, tako da se je moška ekipa leta 2000 uvrstila tudi v prvo državno ligo.
Danes moška ekipa Konjice1 nastopa v 1.A državni kegljaški ligi, moška ekipa Konjice2 nastopa v 3. državni ligi Vzhod, moška ekipa Konjice3 nastopa v 1.ligi OTS Celje in moška ekipa Konjice mladi/stari nastopa v Rekreacijski ligi OTS Celje.

Facebook profil: https://www.facebook.com/KegljaskiKlubKonjice/

Category:

Additional information

Kategorija

DRUŠTVO

Panoga

KEGLJANJE

has been added to the cart. View Cart