(projekt Gibanje za zdravo starost)

Telesna aktivnost je ključnega pomena za ohranjanje kakovostnega in samostojnega življenja. Še posebej pa je pomembna za starejše, ki s pomočjo aktivnosti ohranjajo telesno gibljivost ter tako zmanjšujejo tveganja za bolezni. Redna telesna vadba krepi mišice, vpliva na zdrave kosti, blaži upadanje psihofizičnih in funkcionalnih sposobnosti telesa, pripomore k zmanjšanju stresa in depresije, izboljšuje družabne spretnosti, samospoštovanje in samozavest, krepi imunski sistem in vpliva na kvaliteto spanca.

Da bi ohranili dobro počutje starejših občanov v naši občini, smo k projektu Gibanje za zdravo starost pristopili Zavod za šport Slovenske Konjice, Lambrechtov Dom in Občina Slovenske Konjice. Naš namen je povečati telesno aktivnost med starejšimi občani ter na tak način prispevat h kvalitetnejšemu staranju.

Način vadbe bo prilagojen starejši populaciji, sama vadba pa bo zajemala:

– dihalne vaje,
– vaje, ki izboljšujejo gibljivost, mišično moč, vzdržljivost telesa
– vaje za koordinacijo telesa,
– sprostitvene tehnike.

Z BREZPLAČNO vadbo za starejše občane bomo začeli v petek, 7.11.2014 ob 13:20 v športni dvorani Slovenske Konjice. Vadbo bo izvajala strokovnjakinja Suzana Steble, dipl. fizioterapevtka, zaposlena v Lambrechtovem domu. Priporočamo vam, da s sabo prinesete večjo brisačo ali blazino. Trajanje vadbe je 60 min.

V mesecu novembru bomo izvajali vadbo vsak petek in v kolikor bo ustrezno zanimanje tudi v nadaljevanju, bomo BREZPLAČNO rekreacijo za starejše izvajali skozi celotno jesensko-zimsko obdobje.

V družbi je vedno lepše, tudi kadar treniramo. Upočasnimo staranje z gibanjem. Spodbudite drug drugega in z lahkotnejšim korakom stopite v jesen življenja.

PRIDRUŽITE SE NAM!