Projekt Gibanje za zdravo starost 2015/2016 

Telesna aktivnost je ključnega pomena za ohranjanje kakovostnega in samostojnega življenja. Še posebej pa je pomembna za starejše, ki s pomočjo aktivnosti ohranjajo telesno gibljivost ter tako zmanjšujejo tveganja za bolezni. Redna telesna vadba krepi mišice, vpliva na zdrave kosti, blaži upadanje psihofizičnih in funkcionalnih sposobnosti telesa, pripomore k zmanjšanju stresa in depresije, izboljšuje družabne spretnosti, samospoštovanje in samozavest, krepi imunski sistem in vpliva na kvaliteto spanca.

Ključni cilji vadbe za seniorje so:

  • Upočasniti proces staranja.
  • Povečati kognitivne sposobnosti.
  • Povečati vzdržljivost in gibljivost.
  • Znižati raven slabega holesterola.
  • Okrepiti kosti ter zmanjšati tveganja osteoporoze.

Da bi ohranili dobro počutje starejših občanov v naši občini smo k projektu Gibanje za zdravo starost ponovno pristopili v Zavodu za šport Slovenske Konjice. Letos pa želimo program nadgraditi, zato bomo vključili tri različne vadbe, ki bodo potekale zaporedno – vsaka v svojem terminu. Vsako vadbo bo izvajal drug izvajalec in vsaka bo drugačna. Vsem pa bo skupno to, da bo prilagojena in namenjena seniorjem:

  1. Fizioterapevtska vadba: vaje za izboljšanje koordinacije telesa, dihalne vaje, sprostitvene tehnike (Lambrechtov dom).
  2. Plesna, zabavno – rekreativna vadba (Plesna šola Step by step).
  3. Senior fit vadba: namenjena vzdržljivosti, gibljivosti in jačanju kostne mase (Center sonce – James Tomazin).

Z vadbo za starejše občane bomo začeli v petek, 4.12.2015 ob 13:20 v športni dvorani Slovenske Konjice. Priporočamo vam, da s sabo prinesete večjo brisačo ali blazino. Trajanje vadbe je 60 min.

Upočasnimo staranje z gibanjem. Spodbudite drug drugega in z lahkotnejšim korakom stopite v jesen življenja.

PRIDRUŽITE SE NAM!

podpisi