Lep športen pozdrav!

STRATEGIJA RAZVOJA ŠPORTA V OBČINI SLOVENSKE KONJICE – VPRAŠALNIK ZA DRUŠTVA

Kot ste bili seznanjeni smo pričeli s pripravo strategije razvoja športa v naši občini. Z namenom izvedbe prvega koraka – analize deležnikov vas prosimo za izpolnitev vprašalnika tukaj. Prosimo vas, da vprašalnik izpolnite do 25. 10. 2019. V kolikor sodelujete ali poznate športna društva iz naše občine, ki niso sofinancirana za izvajanje LPŠ v letu 2019, jim prosim posredujte povezavo do vprašalnika.

  • Naslednje srečanje je predvideno v novembru 2019.

STRATEGIJA RAZVOJA ŠPORTA V OBČINI SLOVENSKE KONJICE – IŠČEJO SE ŠTUDENTJE ZA POMOČ PRI IZVEDBI

V pripravi je strategija razvoja športa za našo občino. Končni dokument bo oblikovan v sklopu prijave na razpis ŠIPK v prvi polovici leta 2020.
Iščejo se študentje iz naše občine, ki študirajo na UL. Delo bo zajemalo (s podporo mentorja iz Fakultete za šport):
– iskanje dobrih praks
– anketiranje na terenu
– priprava analiz
– priprava strategije

Udeležba v projektu ponuja pridobivanje novih izkušenj in seveda referenc/kompetenc. Delo bo obsegalo cca. 40 ur mesečno med februarjem in junijem 2020 in je plačano v sklopu projekta.

Prosim razmislite ali poznate koga, ki bi bil za to delo zainteresiran. Oseba naj se čimprej javi na laura.krancan@sport-konjice.si.

IZVAJANJE LPŠ 2019

V preteklem mesecu ste upravičenci do sredstev za sofinanciranje LPŠ 2019 po e-pošti prejeli dokumente za izvajanje, poročanje in pridobitev sredstev. V kolikor teh dokumentov nimate se lahko obrnete na e-naslov laura.krancan@sport-konjice.si, prav tako smo vam na tem naslovu na voljo za dodatne informacije, pojasnila.

BAZEN

Kot ste verjetno že seznanjeni se v Slovenskih Konjicah prihodnje leto odpira bazen. Občina želi za potrebe zagotavljanja varnosti v bazenu lasten kader. V ta namen se iščejo 2-3 kandidati, ki bi bili pripravljeni opraviti licenco za reševalca iz vode. Strošek pridobitve licence bo v primeru sklenitve dolgoročnega sodelovanja (minimalno 3 leta) krila občina. Strošek tečaja usposabljanja in pridobitve licence sicer znaša 1.210€.

Usposobljeni reševalci bodo nato svoje delo izvajali v času obratovalnih ur bazena (20. 06 – 31. 08).

Prosimo razmislite ali poznate koga, ki bi bil za to delo zainteresiran. Oseba naj se čimprej javi na laura.krancan@sport-konjice.si.

ŠPORTNA DRUŠTVA OD A DO Ž

Zavod za šport Slovenske Konjice prenavlja spletno stran, na kateri bodo predstavljena tudi športna društva iz Slovenskih Konjic. Preko družbenih omrežij smo že začeli z dodatno promocijo društev. Prosimo, da ČIMPREJ preko vprašalnika posredujete želene podatke o vašem društvu.

FACEBOOK

Vabimo vas, da Zavod za šport Slovenske Konjice spremljate na novi Facebook strani. Dostopna je tukaj. Hkrati vas prosimo, da povezavo do Facebook profila Zavoda za šport Slovenske Konjice delite na svojih spletnih straneh ter preko družabnih omrežij.

Nova stran je namenjena predvsem dodatni promociji vas, športnih društev in aktivnosti, ki jih izvajate. S tem namenom vas prosimo, da nas o vaših aktivnostih redno obveščate na mail laura.krancan@sport-konjice.si ali preko sporočil na Facebook strani.  

PONUDBA ZA VODENJE RAČUNOVODSTVA

Zavod za šport Slovenske Konjice opravlja tudi dejavnost računovodstva, ki bi jo želeli usmeriti ciljno in strokovno zgolj v računovodenje športnih društev.

V kolikor želite, da vam pripravimo ponudbo za vodenje računovodstva za leto 2020 pišite na mail laura.krancan@sport-konjice.si.

MOŽNOST DODATNEGA PRIHODKA     

Zavod za šport Slovenske Konjice ima v svoji ponudbi oddajo Športne dvorane za praznovanje rojstnih dni ter izvajanje teambuilding dogodkov. V kolikor bi želelo vaše društvo ponuditi dodatno animacijo v sklopu rojstnih dni ali teambuildingov vas prosimo, da pišete na laura.krancan@sport-konjice.si, da dogovorimo podrobnosti.

UPORABA FITNESA V ŠPORTNI DVORANI SLOVENSKE KONJICE

Športnim društvom, registriranim v Slovenskih Konjicah, je v Športni dvorani Slovenske Konjice za uporabo brezplačno na voljo fitnes. S septembrom 2019 prehajamo na nov sistem uporabe fitnesa, zato vas prosimo, da na e-naslov davorin.bauman@sport-konjice.si pošljete seznam uporabnikov v excellu (ime, priimek, datum rojstva). V kolikor posameznika ne bo na seznamu, vstop v fitnes ne bo mogoč.

POVABILO K SODELOVANJU

SPORTINUS je pooblaščeni zastopnik blagovne znamke erima. Gre za najstarejšo nemško blagovno znamko športne opreme, katere začetki segajo v leto 1900. Športna oprema erima je primerna za vse športne discipline, saj ponuja širok nabor izdelkov.

Za ogled kolekcij vam je na voljo spletna različica erima kataloga. Za več informacij se lahko obrnete na boris@sportinus.si.

JAVNI INTERES NA PODROČJU ŠPORTA

Eden od elementov novega javnega razpisa za sofinanciranje LPŠ v občini Slovenske Konjice bo tudi izkaz javnega interesa nevladne organizacije na področju športa. Postopek pridobitve statusa najdete tukaj. Poleg dodatnih točk na javnem razpisu za sofinanciranje LPŠ v občini Slovenske Konjice vam javni interes omogoča tudi vpis na seznama upravičencev do donacij iz dohodnine (do 0,5%).