Dejstvo je, da je gibanje jedro vsake športne dejavnosti in pomemben spremljevalec posameznikovega življenja. Telesne dejavnosti pomembno vplivajo na naše ravnovesje in pomagajo pri zmanjševanju stresa vsakodnevnih naporov in delovnih obveznosti. Mnogi v športu vidijo še več; potrjevanje in izražanje osebnosti; možnost izživetja v neposrednem športnem tekmovanju; izziv, ker je v športu, mogoče doživeti še kaj več kot pri nekaterih drugih dejavnostih v življenju in uresničiti cilje. Leto 2020 in razmere v katerih se je znašel svet pomen športne aktivacije le še potrjujejo. Ostati zdrav namreč postaja vse višja vrednota. Zato je obeležitev dosežkov športnic in športnikov še toliko bolj pomembna. Občina Slovenske Konjice bo v sodelovanju z Zavodom za šport Slovenske Konjice na malce drugačen način v prihodnjem tednu izvedla »prireditev« #ŠPORTVKONJICAH 2020.

Svečani del bo izveden v ponedeljek, 19. 4. 2021, ob 10.00, ko bo potekal sprejem najboljših športnic in športnikov pri županu.

Osrednji del praznika športa pa načrtujemo za torek, 20. 4. 2021, ko bomo s pomočjo lokalnih medijev dan obarvali športno.

Iskrene čestitke športnicam in športnikom za dosežke v letu 2020!

Športamo naprej!