Vabljeni na predavanje »Uživati v življenju. A kako?«. Predavanje bo v sredo, 13. 03. 2019, ob 17.00, v Christianini sobi, na Dvoru Trebnik, v Slovenskih Konjicah.

Predaval bo James M. Tomažin, ki je zadnjih 20 let posvetil področju gibanja, vadbe, dolgoživosti, treninga možganov, prehrane.

O predavanju:
Človek je ustvarjen, da živi dolgo polno življenje in da uživa.
Ustvarjeni smo, da UŽIVAMO v vsem, kar počnemo v življenju.
Pri delu, pri gibanju, pri hrani, pri odnosih s partnerji, pri odnosih z našimi otroki, pri odnosih s starši, s prijatelji, pri športu, v svojem okolju, da smo nasmejani, da nam je enostavno »fajn«, da otrok v nas še vedno živi …
To ne pomeni, da ne počnemo nič, da samo poležavamo, se prehranjujemo in počnemo zabavne zadeve.
Daleč od tega.
Tudi delati je treba, tudi težko je včasih, a vseeno nam mora biti »fajn«, prijetno …
Pomembno je, da smo še vedno otrok, da še vedno vsak dan raziskujemo, se igramo, postavljamo vprašanja vsakomur in se še vedno vsak dan učimo!

Predavanje je organizirano v sklopu Rekreacije za seniorje, ki jo v sodelovanju izvajajo Zavod za šport Slovenske Konjice, Lambrechtov in James – Licence to Teach.

Organizator: Zavod za šport Slovenske Konjice, v sodelovanju z James – Licence to Teach in Lambrechtov dom.

 

Predavatelj o sebi pravi takole:

Po uspešni sanacije težke poškodbe poškodbe se je nekaj “premaknilo” v glavi – začel sem še bolj ukvarjati s študijem telesa, gibanja, načinov treninga, vadbe in treninga možganov…
Poškodba, sedemkratni zlom leve noge, noga je bila 80% odtrgana pod kolkom, zlom leve roke, tri operacije, najkrajša 3,5 ure, dve leti na berglah, levičar je postal desničar…

Že prej sem bil učitelj smučanja in plavanja, potem pa sem se začel intenzivno izobraževati na tem področju. 20 let (1996) delujem v športu, od leta 2004 obstaja Center Sonce.
Udeležil sem se izobraževanj v USA, Nizozemski, Nemčiji, Angliji, Švedski, Finski, Danski, Belgiji, Italiji, Avstriji, Madžarski, Grčiji, na Hrvaškem in seveda v Sloveniji.
Preko 400.000,00 EUR je bila investirano v ta izobraževanja.

Predaval ali vodil sem delavnice v Sloveniji, Hrvaškem, Srbiji, Bosni in Hercegovini , Švici, Italiji in Nemčiji.
Strokovne licence: trener fitnesa, trener PRO smučanja, profesionalni učitelj smučanja z MOU in ISIA licenco, UPS učitelj smučanja, učitelj tenisa, učitelj plavanja, učitelj plavanja dojenčkov, BOSU Master Trainer, FLOWIN Master Trainer, ViPR Master Trainer, Keiser Master Trainer, Stroops inštruktor, TRX inštruktor,  RIP Trainer inštruktor, Wreck Bag inštruktor, dolgoletni reševalec iz vode in reševalec na smučeh, reiki 1.stopnja.
11. let sem bioenergetik. Kot vse v življenju, pride učitelj, ko je učenec pripravljen.  Moja učitelja dr.Drago Smiljanič-pred 40 leti bil “odpisan” (medicina mu je na osnovi diognozirane bolezni dala mesec dni življenja) šel v Indijo, potem Kitajsko… in Avguštin Puščavnik- od leta 2002 živi v gozdu pri Grosuplju.

Zadnjih deset let pa se intenzivno ukvarjam s kompleksnim človeškim telesom, povezavami v njem na vseh nivojih in posledično odpravljanjem neravnovesij, s tem odpravo bolečin kjerkoli v telesu in vračanjem ravnovesja telesa in mehkobe gibanja telesa. Neprestano se izobražujem in prebiram knjige.

Preko podjetja Keiser iz USA sem leta 2008 spoznal atletskega trenerja Randy Huntigtona. Ponosen sem, da je eden izmed mojih prijateljev in tudi učiteljev. V Sloveniji sem ga v zadnjh letih že trikrat gostil v Sl.Bistrici (10 dni, 7 dni in 5 dni, bil z njim v USA 2krat po 7 dni). Ima preko 50 svetovnih in olimpijskih kolajn. Njegov varovanec Mike Powell ima še zdaj svetovni rekord v daljavo (1991, 8,95 cm).  Zadnjih pet let osvaja svetovne in olimpijske kolajne z Kitajci. Tam je glavni trener atletske reprezentance Kitajske za skoke in šprint.

Od januarja 2015 Aminoclinic z Mikel Hoffom. Moj učitelj, nekdanji profesionalni tenisač, teniški trener (tudi Evgenij Kafeljnikov) diplomirani fizioterapevt, diplomirani manualni terapevt in diplomirani športni psiholog, šved Mikel Hoff je izboljšal in patentiral metodo. To metodo je v osnovi razvila NASA. Metoda je stara 7. let in daje neverjetno dobre rezultate. Največja referenca – nemška nogometna reprezentanca je Hoffovo metodo uporabljala na svetovnem prvenstvu 2014 v Južni Ameriki.

Od februarja 2015 AEQ metoda® – ta metoda bo popolnoma spremenila način vadbe rekreativnega in vrhunskega športa. Človek živi, dokler se giblje. Evolucijsko je preživel, ker se je znal racionalno gibati z minimalno porabo energije. Če gledamo primitivna ljudstva se še danes gibljejo lahkotno in mehko do pozne starosti.  Tako bi se morali gibati tudi mi, a…