(projekt Gibanje za zdravo starost 2016/2017)

Telesna aktivnost je ključnega pomena za ohranjanje kakovostnega in samostojnega življenja. Še posebej pa je pomembna za starejše, ki s pomočjo aktivnosti ohranjajo telesno gibljivost ter tako zmanjšujejo tveganja za bolezni. Redna telesna vadba krepi mišice, vpliva na zdrave kosti, blaži upadanje psihofizičnih in funkcionalnih sposobnosti telesa, pripomore k zmanjšanju stresa in depresije, izboljšuje družabne spretnosti, samospoštovanje in samozavest, krepi imunski sistem in vpliva na kvaliteto spanca.

Ključni cilji vadbe za seniorje so:

  • Upočasniti proces staranja.
  • Povečati kognitivne sposobnosti.
  • Povečati vzdržljivost in gibljivost.
  • Znižati raven slabega holesterola.
  • Okrepiti kosti ter zmanjšati tveganja osteoporoze.

Da bi ohranili dobro počutje starejših občanov v naši občini smo v Zavodu za šport Slovenske Konjice skupaj s partnerji, ponovno pristopili k projektu Gibanje za zdravo starost.

Vadba bo prilagojena seniorjem:

  1. Fizioterapevtska vadba: vaje za izboljšanje koordinacije telesa, dihalne vaje, sprostitvene tehnike (Lambrechtov dom).
  2. Senior fit vadba: namenjena vzdržljivosti, gibljivosti in jačanju kostne mase (Center sonce – James Tomazin).

Z vadbo bomo začeli v petek, 25.11.2016 ob 13:30 uri v športni dvorani Slovenske Konjice. Priporočamo vam, da s sabo prinesete večjo brisačo ali blazino. Trajanje vadbe je 60 min.

Upočasnimo staranje z gibanjem. Spodbudite drug drugega in z lahkotnejšim korakom stopite v jesen življenja. PRIDRUŽITE SE NAM!

podpis_splet-novica