Telesna aktivnost je ključnega pomena za ohranjanje kakovostnega in samostojnega življenja. Še posebej pa je pomembna za starejše, ki s pomočjo aktivnosti ohranjajo telesno gibljivost ter tako zmanjšujejo tveganja za bolezni. Redna telesna vadba krepi mišice, vpliva na zdrave kosti, blaži upadanje psihofizičnih in funkcionalnih sposobnosti telesa, pripomore k zmanjšanju stresa in depresije, izboljšuje družabne spretnosti, samospoštovanje in samozavest, krepi imunski sistem in vpliva na kvaliteto spanca.

Da bi ohranili dobro počutje starejših občanov v naši občini že več let zapored Zavod za šport Slovenske Konjice in Lambrechtov Dom izvajata program VADBA ZA SENIORJE.

Naš namen je povečati telesno aktivnost med starejšimi občani ter na tak način prispevat h kvalitetnejšemu staranju.

Način vadbe je prilagojen starejši populaciji, sama vadba pa zajemala:

  • dihalne vaje,
  • vaje, ki izboljšujejo gibljivost, mišično moč, vzdržljivost telesa,
  • vaje za koordinacijo telesa,
  • sprostitvene tehnike.

Z BREZPLAČNO vadbo za starejše občane bomo začeli v četrtek, 21. 11. 2019 ob 13.30 v Športni dvorani Slovenske Konjice. Vadbe izmenično izvajata fizioterapevtka Lambrechtovega doma in James M. Tomažin. Priporočamo vam, da s sabo prinesete večjo brisačo ali blazino. Trajanje vadbe je 60 min. Vadbe bodo potekale do 12. 3. 2020, zaključek v obliki predavanja bo 19. 3. 2020.

V družbi je vedno lepše, tudi kadar treniramo. Upočasnimo staranje z gibanjem. Spodbudite drug drugega in z lahkotnejšim korakom stopite v jesen življenja.

PRIDRUŽITE SE!