ERASMUS+ Mladi v akciji: MLADI ZA ŠPORT V SLOVENSKIH KONJICAH

Sporočamo, da smo pričeli z izvajanjem aktivnosti v sklopu projekta Mladi ZA šport v Slovenskih Konjicah. Opis projekta najdete tukaj.

V teku je analiza potreb, ki jo z mladimi pripravlja Mladinski center Dravinjske doline.

V letošnjem letu bo izvedeno predavanje »Pomen gibanja in zdravega načina življenja« s predavateljem Primožem Jeraličem (https://www.primozjeralic.com/moja-zgodba/).

Predavanje bo v četrtek, 12. 12., ob 12.00, na Gimnaziji Slovenske Konjice. Vabljeni!

ODDRSAJMO V 2020

V sklopu Prazničnega decembra v Slovenskih Konjicah je občanom na voljo brezplačno drsanje med 5. 12. 2019 in 2. 1. 2019. Vabljeni!

V kolikor bi vaše društvo želelo drsališče uporabljati izven delovnega časa za lastne aktivnosti nam to prosim sporočite.

Več informacij najdete tukaj.

RAZPIS FUNDACIJE MIROSLAVA CERARJA

Podpora mladim športnikom iz socialno šibkih okolij je temeljna naloga in poslanstvo Fundacije OKS, ki so jo na Dnevih v Portorožu preimenovali v Fundacijo Miroslava Cerarja. Več informacij najdete tukaj.

SPLETNA STRAN ZAVODA ZA ŠPORT SLOVENSKE KONJICE

Na naslovu www.sport-konjice.si najdete obnovljeno in nadgrajeno spletno stran Zavoda za šport Slovenske Konjice. V kolikor želite pri vašem društvu dodati logotip, kontaktne podatke in podrobnejši opis nam slednje pošljite na laura.krancan@sport-konjice.si.

IZVAJANJE LPŠ 2019

Upravičence do sredstev za sofinanciranje LPŠ 2019 pozivamo k oddaji zahtevkov za pridobitev sredstev. V kolikor teh dokumentov nimate se lahko obrnete na e-naslov laura.krancan@sport-konjice.si, prav tako smo vam na tem naslovu na voljo za dodatne informacije, pojasnila.

VADBA ZA SENIORJE

Telesna aktivnost je ključnega pomena za ohranjanje kakovostnega in samostojnega življenja. Še posebej pa je pomembna za starejše, ki s pomočjo aktivnosti ohranjajo telesno gibljivost ter tako zmanjšujejo tveganja za bolezni. Redna telesna vadba krepi mišice, vpliva na zdrave kosti, blaži upadanje psihofizičnih in funkcionalnih sposobnosti telesa, pripomore k zmanjšanju stresa in depresije, izboljšuje družabne spretnosti, samospoštovanje in samozavest, krepi imunski sistem in vpliva na kvaliteto spanca.

Da bi ohranili dobro počutje starejših občanov v naši občini že več let zapored Zavod za šport Slovenske Konjice in Lambrechtov Dom izvajata program VADBA ZA SENIORJE.

Z BREZPLAČNO vadbo za starejše občane poteka od četrtka, 21. 11. 2019 ob 13.30 v Športni dvorani Slovenske Konjice. 


FACEBOOK

Vabimo vas, da Zavod za šport Slovenske Konjice spremljate na novi Facebook strani. Dostopna je tukaj. Hkrati vas prosimo, da povezavo do Facebook profila Zavoda za šport Slovenske Konjice delite na svojih spletnih straneh ter preko družabnih omrežij.

Nova stran je namenjena predvsem dodatni promociji vas, športnih društev in aktivnosti, ki jih izvajate. S tem namenom vas prosimo, da nas o vaših aktivnostih redno obveščate na mail laura.krancan@sport-konjice.si ali preko sporočil na Facebook strani.  

PONUDBA ZA VODENJE RAČUNOVODSTVA

Zavod za šport Slovenske Konjice opravlja tudi dejavnost računovodstva, ki bi jo želeli usmeriti ciljno in strokovno zgolj v računovodenje športnih društev.

V kolikor želite, da vam pripravimo ponudbo za vodenje računovodstva za leto 2020 pišite na mail laura.krancan@sport-konjice.si.

MOŽNOST DODATNEGA PRIHODKA     

Zavod za šport Slovenske Konjice ima v svoji ponudbi oddajo Športne dvorane za praznovanje rojstnih dni ter izvajanje teambuilding dogodkov. V kolikor bi želelo vaše društvo ponuditi dodatno animacijo v sklopu rojstnih dni ali teambuildingov vas prosimo, da pišete na laura.krancan@sport-konjice.si, da dogovorimo podrobnosti.

UPORABA FITNESA V ŠPORTNI DVORANI SLOVENSKE KONJICE

Športnim društvom, registriranim v Slovenskih Konjicah, je v Športni dvorani Slovenske Konjice za uporabo brezplačno na voljo fitnes. S septembrom 2019 prehajamo na nov sistem uporabe fitnesa, zato vas prosimo, da na e-naslov davorin.bauman@sport-konjice.si pošljete seznam uporabnikov v excellu (ime, priimek, datum rojstva). V kolikor posameznika ne bo na seznamu, vstop v fitnes ne bo mogoč.

JAVNI INTERES NA PODROČJU ŠPORTA

Eden od elementov novega javnega razpisa za sofinanciranje LPŠ v občini Slovenske Konjice bo tudi izkaz javnega interesa nevladne organizacije na področju športa. Postopek pridobitve statusa najdete tukaj. Poleg dodatnih točk na javnem razpisu za sofinanciranje LPŠ v občini Slovenske Konjice vam javni interes omogoča tudi vpis na seznama upravičencev do donacij iz dohodnine (do 0,5%).