POMAGAMO

*Obvestilo Civilne zaščite Slov. Konjice*
Iščejo se polnoletni, zdravi prostovoljci in prostovoljke z vozniškim izpitom, za pomoč pri dostavi nujnih življenjskih potrebščin na dom starejšim osebam, ki nimajo svojcev v naši okolici.
Zainteresirane osebe nam pošljite svoje podatke (ime, priimek, naslov, pošta, telefon, mail) na mail czsk.pomoc@gmail.com.

V kolikor poznate koga, ki potrebuje takšno pomoč pa to prav tako sporočite na štab CZ, telefonska št. 041 564 924 ali e-naslov: czsk.pomoc@gmail.com.

Aktualne informacije in obvestila CZ najdete tukaj.

#ZGIBANJEMPROTIKORONI

Na FB profilu Zavoda za šport Slovenske Konjice vsak dan spodbujamo občane k športni aktivaciji. Prosimo vas, da nam predloge za vadbe doma posredujete na e-naslov laura.krancan@sport-konjice.si ali preko FB sporočila in tako prispevate k športni aktivaciji in pozitivnemu vzdušju med občani v času izvajanja preventivnih ukrepov proti korona virusu. Prav tako vas želimo spodbuditi, da h gibanju spodbujate člane svojih društev.

#OSTANIDOMA

V izogib socialnih stikov vas prosimo, da se izognete uporabi otroških igrišč in drugih športnih površin in k temu pozovete tudi svoje prijatelje, znance, sosede… Vseh površin namreč ne moremo zakleniti.

SOFINANCIRANJE PROGRAMOV LETNEGA PROGRAMA ŠPORTA V OBČINI SLOVENSKE KONJICE V LETU 2020

Zaradi ukrepov Vlade Republike Slovenije proti Korona virusu, ter napovedi spremembe proračuna Občine Slovenske Konjice, se začasno ustavi postopek izvedbe Javnega razpisa za sofinanciranje letnega programa športa. Vsi postopki javnih razpisov se ustavijo do 30. 4. 2020 oz. do preklica.

INTERVENTNI UKREPI ZARADI EPIDEMIJE COVID-19, KI VPLIVAJO NA DRUŠTVA

V zadnjem tednu je bilo zaradi epidemije Covid-19 sprejetih kar nekaj interventnih ukrepov, ki so pomembni tudi za nevladne organizacije. Za boljšo preglednost so na CNVOS v tabeli zbrali vse sprejete ukrepe, ki vplivajo na delovanje nevladnih organizacij, in njihove podlage: INTERVENTNI UKREPI IN PODLAGE

OSTAJAMO ZAPRTI

Obveščamo vas, da iz preventivnih ukrepov preprečevanja širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19) do nadaljnjega uporaba zaprtih športnih površin, s katerimi upravlja Zavod za šport Slovenske Konjice ni mogoča.

Vse predvidene aktivnosti (šolski šport, rekreacija, treningi športnih društev…) so od 13. 3. 2020 do nadaljnjega preklicane. Aktualne informacije lahko spremljate na tej povezavi.

Športna društva pozivamo, da svoje člane spodbudite k preventivnemu ravnanju.