VABILO NA PRIREDITEV ŠPORTNIK LETA 2019

Občina Slovenske Konjice in Zavod za šport Slovenske Konjice vas vabita na prireditev ŠPORTNIK LETA 2019, ki bo v torek, 10. 03. 2020, ob 17.00, v Športni dvorani Slovenske Konjice.

Prireditev bosta povezovala avtorja športne predstave »Dvojna napaka« Miha Čmer ter Peter Bevc.

Vabljeni!

GREEN SPORT GAMES

Zavod za šport Slovenske Konjice kot partner sodeluje v projektu Green Sport Games. Več o projektu najdete tukaj.

V sklopu projekta bodo potekala brezplačna izobraževanja za športne delavce:

  • Maj 2020 – Slovenske Konjice (2 dni) – neformalne metode vključevanja ozaveščanja o skrbi za okolje v športne aktivnosti
  • Oktober 2020 – Gorica; Italija (2 dni) – priprava metodologij in priročnika za izvedbo športnih aktivnosti/programov, ki vključujejo ozaveščanje o skrbi za okolje

Obe izobraževanji bosta ponudili tudi možnost mreženja s športnimi društvi iz Portugalske, Italije, Turčije in Bolgarije.

Po izvedenih izobraževanjih je predvideno, da udeležena društva izvedejo športno aktivnost ali program (oktober 2020 – april 2021), ki vključuje ozaveščanje članov/vadečih o pomenu varovanja okolja. Za izvedbo so na voljo finančna sredstva. V kolikor želite s svojim društvom sodelovati se čimprej oglasite na laura.krancan@sport-konjice.si.

USMERITVE GLEDE RAVNANJA V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

MIZŠ in OKS svetujeta, da pri svojih aktivnostih upoštevate vse strokovno utemeljene in ažurirane informacije v zvezi s koronavirusom objavljene na spletni strani NIJZ na www.nijz.si

Ko prejmemo nove usmeritve ministrstva, vam jih nemudoma posredujemo.

IZOBRAŽEVANJA ZA TRENERJE IN UČITELJE ŠPORTA V EU

Športna organizacija Max Sports iz Poljske v letu 2020 organizira oglede dobrih praks in študijske obiske po Evropi. Gre za izobraževanja za trenerje in učitelje športa iz različnih športnih panog. Udeležba je brezplačna, udeleženci krijejo strošek nastanitve ter 50% potnih stroškov. Več informacij in prijavni obrazec najdete tukaj.

SPLETNA STRAN ZAVODA ZA ŠPORT SLOVENSKE KONJICE

Na naslovu www.sport-konjice.si najdete obnovljeno in nadgrajeno spletno stran Zavoda za šport Slovenske Konjice. V kolikor želite pri vašem društvu dodati logotip, kontaktne podatke in podrobnejši opis nam slednje pošljite na laura.krancan@sport-konjice.si.

VADBA ZA SENIORJE

Telesna aktivnost je ključnega pomena za ohranjanje kakovostnega in samostojnega življenja. Še posebej pa je pomembna za starejše, ki s pomočjo aktivnosti ohranjajo telesno gibljivost ter tako zmanjšujejo tveganja za bolezni. Redna telesna vadba krepi mišice, vpliva na zdrave kosti, blaži upadanje psihofizičnih in funkcionalnih sposobnosti telesa, pripomore k zmanjšanju stresa in depresije, izboljšuje družabne spretnosti, samospoštovanje in samozavest, krepi imunski sistem in vpliva na kvaliteto spanca.

Da bi ohranili dobro počutje starejših občanov v naši občini že več let zapored Zavod za šport Slovenske Konjice in Lambrechtov Dom izvajata program VADBA ZA SENIORJE.

BREZPLAČNO vadba za starejše občane poteka ob četrtkih ob 13.30 v Športni dvorani Slovenske Konjice. 


FACEBOOK

Vabimo vas, da Zavod za šport Slovenske Konjice spremljate na novi Facebook strani. Dostopna je tukaj. Hkrati vas prosimo, da povezavo do Facebook profila Zavoda za šport Slovenske Konjice delite na svojih spletnih straneh ter preko družabnih omrežij.

Nova stran je namenjena predvsem dodatni promociji vas, športnih društev in aktivnosti, ki jih izvajate. S tem namenom vas prosimo, da nas o vaših aktivnostih redno obveščate na mail laura.krancan@sport-konjice.si ali preko sporočil na Facebook strani.  

PONUDBA ZA VODENJE RAČUNOVODSTVA

Zavod za šport Slovenske Konjice opravlja tudi dejavnost računovodstva, ki bi jo želeli usmeriti ciljno in strokovno zgolj v računovodenje športnih društev.

V kolikor želite, da vam pripravimo ponudbo za vodenje računovodstva za leto 2020 pišite na mail laura.krancan@sport-konjice.si.

MOŽNOST DODATNEGA PRIHODKA     

Zavod za šport Slovenske Konjice ima v svoji ponudbi oddajo Športne dvorane za praznovanje rojstnih dni ter izvajanje teambuilding dogodkov. V kolikor bi želelo vaše društvo ponuditi dodatno animacijo v sklopu rojstnih dni ali teambuildingov vas prosimo, da pišete na laura.krancan@sport-konjice.si, da dogovorimo podrobnosti.

UPORABA FITNESA V ŠPORTNI DVORANI SLOVENSKE KONJICE

Športnim društvom, registriranim v Slovenskih Konjicah, je v Športni dvorani Slovenske Konjice za uporabo brezplačno na voljo fitnes. S septembrom 2019 smo prešli na nov sistem uporabe fitnesa, zato vas prosimo, da na e-naslov davorin.bauman@sport-konjice.si pošljete seznam uporabnikov v excellu (ime, priimek, datum rojstva). V kolikor posameznika ne bo na seznamu, vstop v fitnes ne bo mogoč.

JAVNI INTERES NA PODROČJU ŠPORTA

Eden od elementov novega javnega razpisa za sofinanciranje LPŠ v občini Slovenske Konjice bo tudi izkaz javnega interesa nevladne organizacije na področju športa. Postopek pridobitve statusa najdete tukaj. Poleg dodatnih točk na javnem razpisu za sofinanciranje LPŠ v občini Slovenske Konjice vam javni interes omogoča tudi vpis na seznama upravičencev do donacij iz dohodnine (do 0,5%).