Drage občanke in občani!

Kot ste seznanjeni so športni objekti v upravljanju Zavoda za šport Slovenske Konjice do nadaljnjega zaprti. Prav tako se odsvetuje uporaba drugih športnih in otroških igrišč v občini Slovenske Konjice, saj lahko zadrževanje več ljudi na istem mestu (tudi na prostem) predstavlja povečano tveganje za prenos ali okužbo s COVID. Mediji nam hkrati s priporočili in navodili za samokarantenizacijo sporočajo tudi kako pomembno je, da imamo dober imunski sistem, da skrbimo za svoje zdravje. Na oboje pa seveda pomembno vpliva športna aktivacija.

Trenutno nam je na voljo več možnosti.

Ena je šport doma. Fakulteta za šport pripravila različne nasvete za ohranjanja zdravja populacije pod sloganom Z gibanjem nad Korono. Splošni nasveti so dostopni na spletni strani FŠ – SLOfit in NIJZ, posebej pa so strokovnjaki skupaj s partnerji (Ministrstvo za obrambo in OKS-ZŠZ) pripravili tudi SLOfit nasvete in FB prispevke z videoposnetki in gradivom za tiste, ki delajo od doma z namenom, da med delom izvajajo strokovno načrtovan gibalni odmor. H gibanju doma brezplačno spodbujajo tudi »lokalci«. Na strani Fitnes center Starfit najdete sveža navodila za vadbo doma in videoposnetke, MK Top Lajf vam poleg videovadb nudi tudi kuharske nasvete za dvig imunskega sistema.

Druga je gibanje na prostem, po poteh, ki niso preveč obljudene. Sedite na kolo in raziščite skrite kotičke naše občine. Ali pa se sprehodite. Planinsko društvo Slovenske Konjice odlično skrbi za pohodne poti, nekaj opisov poti najdete tudi na njihovi spletni strani, v kolikor potrebujete kakšen navdih. Pri teh aktivnostih bodite pozorni na razdaljo (1,5m) ob srečevanju z drugimi, ki se krepijo na svežem zraku, nasmeh in pozdrav pa sta seveda še vedno zaželena.

Ne glede na to kateri način gibanja boste izbrali, pa bo gibanje pozitivno vplivalo tudi na vaš pogled na svet, način razmišljanja in boljše počutje v trenutni situaciji.

Bodite odgovorni, le skupaj zmoremo ohranjati pozitivno naravnanost!