ŠPORTNIK LETA 2019

Podelitev priznanj za dosežke na področju športa za leto 2019 poteka malce drugače. Namesto enourne prireditve in bučnih aplavzov si bomo za podeljevanje vzeli kar nekaj dni. Včeraj smo začeli s podeljevanjem plaket in nagrad najuspešnejšim. Podelitve lahko spremljate preko FB profila Zavoda za šport Slovenske Konjice. Ostale nagrade bomo predali društvom v prihodnjem tednu. Prosimo vas, da nagrade dostavite vašim članom.

Prevzem nagrad bo v torek, 21. 04. 2020, med 13.00 in 17.00 v Športni dvorani Slovenske Konjice. Prosimo vas, da po nagrade napotite predstavnika vašega društva. Ker je dvorana zaklenjena ob prihodu pokličite na 041 931 940 (Laura). V kolikor plaket ta dan ne morete prevzeti vas prosimo, da nas kontaktirate in bodo dogovorili drug termin ali način.

Vsi nagrajenci so objavljeni tukaj, prihodnji teden pa bodo predstavljeni tudi v lokalnem časopisu.

E-SREČANJE DRUŠTEV

Sporočamo vam, da bo naslednje e-srečanje potekalo v torek, 05. 05. 2020, ob 18.00.

E-srečanje je namenjeno nadaljevanju priprave strategije razvoja športa, na srečanju bodo sodelovali študenti, ki pripravljajo usmeritve za strategijo. Pomembno je, da ste na e-srečanju prisotni.

Povezavo do videokonference prejmete v naslednjem obvestilu.

#ZGIBANJEMPROTIKORONI

Na FB profilu Zavoda za šport Slovenske Konjice vsak dan spodbujamo občane k športni aktivaciji. Prosimo vas, da nam predloge za vadbe doma posredujete na e-naslov laura.krancan@sport-konjice.si ali preko FB sporočila in tako prispevate k športni aktivaciji in pozitivnemu vzdušju med občani v času izvajanja preventivnih ukrepov proti korona virusu. Prav tako vas želimo spodbuditi, da h gibanju spodbujate člane svojih društev.

SOFINANCIRANJE PROGRAMOV LETNEGA PROGRAMA ŠPORTA V OBČINI SLOVENSKE KONJICE V LETU 2020
Zaradi ukrepov Vlade Republike Slovenije proti Korona virusu, ter napovedi spremembe proračuna Občine Slovenske Konjice, se začasno ustavi postopek izvedbe Javnega razpisa za sofinanciranje letnega programa športa. Vsi postopki javnih razpisov se ustavijo do 30. 4. 2020 oz. do preklica.

POMOČ DRUŠTVOM

Na OKS – ZŠZ so v zadnjih tednih opravili poizvedbo med športnimi organizacijami o razmerah na terenu in posledicah epidemije koronavirusa. Od več kot 2000 registriranih športnih organizacij so dobili odzive 613, od tega 35 športnih zvez ter 578 športnih društev in zabeležili, da je zaradi pandemije koronavirusa ogroženih preko 800 redno zaposlenih v teh športnih organizacijah in več kot 4192 stalnih zunanjih sodelavcev.

Iz navedenega so izvzeti vsi zaposleni športniki in trenerji v javni upravi na ministrstvih in trenerji zaposleni v nacionalnih panožnih športnih šolah.  Samo med sodelujočimi organizacijami v naši poizvedbi je predviden izpad prihodkov skoraj 25.500.000,00€. Podatke bomo zbirali še naprej in z gotovostjo lahko trdimo, da se bo znesek izpada prihodkov še povečeval.
Tukaj najdete predloge ukrepov za normalizacijo delovanja športa po koncu epidemije, ki jih je vsem odločevalcem poslal Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez.

Hkrati vas obveščamo, da se lahko za pomoč obrnete tudi na Zavod za šport Slovenske Konjice.